Vrijwilliger Peer van Halderen lid in de Orde van Oranje Nassau

Op zaterdag 1 april 2023 ontving de heer van Halderen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Peer van Halderen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door een oogaandoening werd de heer Van Halderen op jonge leeftijd arbeidsongeschikt. Dit heeft hem echter niet belemmerd om zich als vrijwilliger al meer dan twintig jaar in te zetten voor verschillende organisaties.

Als oprichter van de Stichting Repair Café Nieuwegein, wist Peer van Halderen dankzij zijn tomeloze energie en enthousiasme veel vrijwilligers aan de stichting te binden, zowel voor bestuurstaken als voor reparatiewerkzaamheden.

Daarvoor was de heer Van Halderen tien jaar actief als vrijwilliger bij AHN. Hij ondersteunde in die functie kwetsbare inwoners met het doen van boodschappen, tuinonderhoud en als computerhulp. Als redacteur was hij verantwoordelijk voor de opmaak en vormgeving van de AHN-nieuwsbrief Kompassie. De heer Van Halderen was daarnaast vrijwilliger bij de Nederlandse Klinefelter Vereniging. Dankzij zijn inzet als redacteur is het blad van de vereniging uitgegroeid tot een professioneel tijdschrift. Ook was hij kartrekker van de Wijkkrant van het Wijkplatform (ZHGB) en actief betrokken bij de Krachtfabriek in Houten en bij Buurtkamer de Groote Hond.

Burgemeester Frans Backhuijs: “De heer van Halteren heeft deze onderscheiding meer dan terecht verdiend. Hij heeft zich meer dan twintig jaar belangeloos ingezet om anderen te helpen. Ik ben trots op alle vrijwilligers die Nieuwegein telt. Zij kijken om naar een ander en zijn de stille motor achter onze Nieuwegeinse samenleving.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk