Vrijstellingsprocedure Het Klooster opnieuw gestart

Om de realisatie van het bedrijvenpark Het Klooster te bespoedigen, had het college op 20 augustus 2002 reeds besloten vrijstellingsprocedures (ex artikel 19 lid 1 WRO) te starten.

Deze vrijstellingen van de geldende bestemmingsplannen voor Het Klooster hadden tot doel snel te kunnen beginnen met het ophogen en bouwrijp maken van de deelgebieden 2 en 3 van bedrijvenpark Het Klooster. Het college wilde daarmee vooruitlopen op de goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan ´Het Klooster 2002´ en de totstandkoming van de uitwerkingsplannen, omdat de vaststelling van die plannen langdurige trajecten zijn.

De argumentatie van de vrijstelling was deels gebaseerd op het toen nog niet goedgekeurde, nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijvenpark, genaamd ´Het Klooster 2002´. Doordat dit bestemmingsplan uiteindelijk op 3 december 2003 door de Raad van State vernietigd werd, hebben Gedeputeerde Staten de door het college verzochte verklaringen van geen bezwaar voor de vrijstellingverlening (fictief) geweigerd, vanwege de te sterke inhoudelijke koppeling met het vernietigde bestemmingsplan.

Om toch op korte termijn te kunnen starten met ophoogwerkzaamheden in Het Klooster, is het noodzakelijk de vrijstellingsprocedure opnieuw te starten. Het college heeft daar nu toe besloten. De inspraakprocedure rond deze vrijstellingsaanvraag zal op 27 mei starten, onder meer via ter inzage legging van de stukken, gedurende 4 weken in de Stadswinkel in het gemeentehuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk