Vrijstelling voor balkenloods

Er is een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor het verbouwen van een balkenloods aan de Oude Sluis 12 tot verkoopruimte. Omdat de aanvraag niet past in het geldend bestemmingsplan (bestemming is ‘waterstaatsdoeleinden’), is er ook een vrijstelling nodig. De locatie ligt al in een winkelgebied en het betreft een kleine uitbreiding van een al bestaande winkel. Het college heeft daarom besloten een vrijstellingsprocedure te starten.

De aanvrager heeft in 1999 ook een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend. Omdat het pand is opgenomen in het register van beschermde monumenten, was er een monumentenvergunning nodig was. De aanvraag voor een bouwvergunning moet aangehouden worden tot dat de monumentenvergunning onherroepelijk is. De monumentenvergunning is inmiddels verleend. De aanvrager heeft er vervolgens voor gekozen om de bouwaanvraag in te trekken en direct ongewijzigd opnieuw in te dienen. Hierdoor wordt het bouwplan behandeld volgens de gewijzigde wet op de Ruimtelijke Ordening (2000), waarin procedures zijn vereenvoudigd en versneld.

De verleende monumentenvergunning blijft van kracht. Nu het college besloten heeft de vrijstellingsprocedure te starten, zal de volgende stap in de procedure bestaan uit het ter inzage leggen van het bouwplan. Dit zal vooraf in de Molenkruier bekend worden gemaakt. Degenen die bezwaar hebben gemaakt tegen het verlenen van de monumentenvergunning worden persoonlijk hierover geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk