Vrije ondernemersklimaat: regelzucht inperken

De VVD afdeling Nieuwegein, zet zich in voor lokale ondernemers. Ondernemers veelal MKB zijn namelijk de grote banenmotor van onze economie. Deze ondernemingen zij vaak ook sociaal betrokken bij onze stad. Echter de ondernemers hebben te veel last van lokale regelgeving en langs elkaar heen werkende gemeentelijke diensten. Weg met de ‘paarse krokodillen’.

Een duidelijk voorbeeld is een lokale schilder die wordt geconfronteerd met de nieuwe manier van aanbesteding door de gemeente. Waar hij vroeger het af kon met 1 vel waar zijn werkzaamheden op staan. Heeft hij nu te maken met een overijverige ambtenaar die in 40 vellen uitlegt hoe en wat die moet schilderen. Of dat de ondernemer dat zelf niet weet naar 25 jaar voor de gemeente schilderwerkzaamheden uit te voeren.

Wij krijgen veel klachten over de welstandscommissie. Ondernemers willen graag zichbaar zijn in het straatbeeld. Deze onderneming wil graag een blauwe bol mannetje op de raam hebben. Dit proces heeft meer dan een jaar geduurd. Inmiddels heeft deze onderneming er voor gekozen om zich niet langer in Nieuwegein te vestigen. Dit is natuurlijk zeer jammer Nieuwegeiners moeten langer reizen naar hun werk.

Daarom wil de VVD een dienstverlenend gemeentelijk ondernemersloket dat klantvriendelijk en doelgericht werkt en waar tempo in zit. Dit is volgens de VVD cruciaal voor het slagen van bedrijventerrein het Klooster. Het gebeurd te vaak dat ondernemers niet weten waar ze aan toe zijn en daarom voor een andere vestigingsplaats kiezen. Terwijl onze ligging aan de A2, A12 en A27 toch zeer gunstig is.

De komende periode wil ik mij inzetten voor ondernemers en de gemeentelijke financiën. Om dit te bereiken heb ik u stem nodig. Dus ga op 3 maart 2010 naar de stembus en stem op de VVD kandidaat nr. 8 Edwin van Straten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk