Vreeswijkse geschiedenis in de Bibliotheek

Onder de titel ‘Vertellingen uit…Vreeswijk’ organiseert de Bibliotheek Nieuwegein op woensdag 26 november in filiaal Zuid een avond vol verhalen, herinneringen en persoonlijke geschiedenissen van Vreeswijk. Een viertal echte Vreeswijkers worden gastvrij ontvangen door mevrouw R.Copier. Samen kijken ze terug op de orale Vreeswijkse geschiedenis van de 19e en 20ste eeuw.

Er wordt gesproken over onder andere de spookgeschiedenissen van Vreeswijk, het leven aan boord van een zandschip en er worden herinneringen opgehaald over de bekende (kleuterschool-) juffrouw Poot.Een plaatselijke oud-middenstander vertelt over de winkelnering in Vreeswijk en er komt die avond antwoord op de vraag waar prinses Christina incognito in Vreeswijk verbleef. De ‘Vertellingen uit Vreeswijk’ zijn niet alleen een avond vol herinneringen voor oude Vreeswijkers maar voor alle Nieuwegeiners een kans om kennis te maken met de recente lokale geschiedenis die (nog) niet op papier staat.

De ‘Vreeswijkse vertellingen vinden plaats op woensdag 26 november in filiaal Zuid van de Bibliotheek Nieuwegein aan de Nijemonde 4. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk