Vreeswijk tijdelijk onder cameratoezicht

De bewoners van de woning die een paar maanden geleden is beschoten aan de Beatrixstraat 12 mogen terug naar hun woning. Kort na de beschieting werden er twee handgranaten geplaatst voor de woning. De rechter heeft de vordering van woningcorporatie Mitros afgewezen om de bewoners niet terug te laten keren naar de woning i.v.m. de gevaarzetting. Woningcorporatie Mitros had volgend op de sluiting een procedure aangespannen om de woning te ontruimen. De rechter heeft deze vordering verleden week afgewezen, de bewoners kunnen daarmee vanaf 15 mei terugkeren in hun woning.

Op 18 april 2018 zijn er 2 handgranaten geplaatst bij een woning in de nabijgelegen Margrietstraat. Het is nog onduidelijk of dit mogelijk een (direct) verband heeft met de eerdere incidenten op de Beatrixstraat.

Tijdelijk cameratoezicht
Na het afwijzen van de vordering heeft burgemeester Frans Backhuijs besloten om gebruik te maken van de bevoegdheid als burgemeester om op grond van artikel 151C Gemeentewet en artikel 2.77 van de APV voor tijdelijk cameratoezicht in de Beatrixstraat en directe omgeving mogelijk te maken.

Burgemeester Backhuijs in zijn brief aan de raad: ‘Door het tijdelijk plaatsen van camera’s verwacht ik dat er een preventieve werking is, het veiligheidsgevoel van omwonenden te versterken, waarheidsvinding te kunnen dienen en politiecapaciteit gerichter te kunnen sturen. Cameratoezicht is onderdeel van een totaalpakket aan maatregelen om adequate te reageren op de incidenten in de Beatrixstraat e.o.’

Conform regelgeving heeft de burgemeester over het toepassen van mobiel cameratoezicht overleg gevoerd met politie en de Officier van Justitie. ‘Uiteraard zal het cameratoezicht plaatsvinden met inachtneming van de wet- en regelgeving rondom privacy’ aldus Backhuijs. ‘Dit systeem is voorzien van intelligente software om de privacy in huis te waarborgen.’

 Opnames Opsporing Verzocht
Het politieonderzoek loopt nog. Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan het onderzoek. De opnames die eerder gemaakt zijn worden naar verwachting op 15 mei uitgezonden.

Klik hier voor het dossier over dit onderwerp.

2 thoughts on “Vreeswijk tijdelijk onder cameratoezicht

 1. Karel

  Dat is echt netjes geregeld door Frans mijn complimenten hopelijk geeft dat wat rust !.

 2. Michel

  Ik vind een camera plaatsen schijnveiligheid. Waar men rollerskatend over de granaten en tussen de kogels je een weg moet banen naar de basisschool.
  Frans staat zeker vooraan gewapend met een doosje lucifers als het weer mis gaat.
  Slappe hap,zachte kak in een pak zonder visie.
  De bewoners voelen zich niet veilig en houden het angstvallig in de gaten en weten heel goed wie er verantwoordelijk is als het echt mis gaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren