Vreeswijk derde klasser!

In het weekeinde waarin de oudste voetbalclub van Nieuwegein uitgebreid zijn 90-jarig bestaan vierde, heeft Vreeswijk het huzarenstukje volbracht. De blauw-witten promoveren naar de derde klasse via een 1-1-gelijkspel tegen Real Sranang uit Amsterdam. Het uitduel hadden de Nieuwegeiners al met 1-3 gewonnen zodat het gelijkspel op Zandveld volstond voor promotie. Een mooi afscheid voor de vertrekkende trainer Henri Berghoef die zal worden opgevolgd door Ronald Cornet. Toevallig maakte zijn zoon Don zondag het winnende doelpunt voor Elinkwijk, dus voor de toekomstige oefenmeester van Vreeswijk een extra feestelijke dag.

Vreeswijk is tegen Real Sranang alleen in de slotfase nog even in de problemen gekomen, toen de Amsterdamse formatie alles of niets speelde om de 1-3-nederlaag van vorige week zondag weg te poetsen. Via Rezate Ramin was de thuisclub voor rust al op 1-0 gekomen en deze openingstreffer was goed voor het zelfvertrouwen van Vreeswijk. Na de 1-1 werd het toch nog even spannend maar de blauw-witten konden de marge vasthouden waarna de platte kar tevoorschijn gehaald kon worden en traditiegetrouw de tocht naar de Kolk bij de Oude Sluis ondernomen kon worden.

Komend seizoen loopt Vreeswijk overigens de Lekstreekderby tegen Brederodes mis omdat de ploeg uit Vianen uit de derde klasse is gedegradeerd en dus gaat stuivertje wisselen met de promovendus. In de aanloop naar een mogelijke fusie met Geinoord kan Vreeswijk zich voorlopig opmaken voor een verblijf in de derde klasse dat na het behalen van de laatste periodetitel in de vierde klasse H toch nog realiteit werd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren