Vreemde doet zich voor als medewerker van Werk en Inkomen Lekstroom

Dinsdag 16 juli jl. kreeg Werk en Inkomen Lekstroom (WIL-Lekstroom), een melding dat een man zich ten onrechte heeft uitgegeven als WIL-medewerker. Hij belde bij mensen thuis aan en bood opdringerig zijn diensten aan als budgetbeheerder of schuldhulpverlener. De politie is op de hoogte gebracht.

Hoe herkent u een WIL-medewerker?
Medewerkers van WIL gaan regelmatig op huisbezoek. Soms op afspraak, soms onverwacht. Meestal zijn zij met z’n tweeën. Zij legitimeren zich altijd actief. WIL-medewerkers vragen nooit geld voor hun diensten.

Wat kunt u doen?
Krijgt u bezoek van een WIL-medewerker? Vraag altijd om legitimatie. Vertrouwt u de situatie niet? Laat de persoon dan niet binnen! Neem contact op met de politie (0900-8844) of met WIL (030 – 7022 300). De WIL-klantenservice kan aan de hand van een naam nagaan of het bezoek van WIL is.

Inwoners uit Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein of Vijfheerenlanden kunnen bij WIL-Lekstroom  terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning. Inwoners uit deze plaatsen worden dan ook verzocht extra allert te zijn op bovenstaande praktijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren