Vragen van GroenLinks aan College van B & W

Vandaag, 8 augustus 2003, heeft de fractie van GroenLinks Nieuwegein vragen gesteld over het uitblijven van de eerder aangekondigde extra uitkering in Nieuwegein in augustus aan mensen op een langdurig minimum. Zij schrijft het volgende:

‘Ongeveer zeven maanden geleden is het Najaarsakkoord gesloten. Hierin hebben de rijksoverheid, gemeenten en sociale partners afspraken gemaakt over de loonontwikkeling in het jaar 2003. Een onderdeel van dit akkoord is dat langdurig uitkeringsgerechtigden een éénmalige uitkering zullen ontvangen. Een bedrag van 320 euro voor alleenstaanden tot 450 euro voor gezinnen. Het rijk heeft hiervoor 20 miljoen euro verdeeld over de gemeenten. Dit geld is inmiddels overgemaakt. Bovendien is in het Najaarsakkoord afgesproken dat gemeenten uit eigen middelen dit bedrag zullen verdubbelen. Uiterlijk in september zou deze afspraak moeten zijn nagekomen.’

‘In het afgelopen voorjaar heeft de commissie Sociale 0mgeving en Cultuur hier al op gewezen en recentelijk heeft de raad eind juni een breed ondersteund amendement erover aangenomen. De fractie van GroenLinks is van opvatting dat z.s.m. duidelijkheid moet worden gegeven aan de betrokken personen en gezinnen.’ GroenLinks Nieuwegein stelt de volgende vragen:

01. Is de gemeente Nieuwegein van plan om de afgesproken uitkeringen in september 2003 te doen uitbetalen ?

02. Is de gemeente Nieuwegein inmiddels begonnen met de voorbereiding van de bedoelde uitkeringen ?

03. Is de gemeente Nieuwegein op de hoogte van het feit dat al een aantal gemeenten (waaronder de gemeente Utrecht) al tot uitkering zijn overgegaan ?

04. Kunt u ons meedelen hoeveel personen c.q. gezinnen in Nieuwegein voor een dergelijke uitkering in aanmerking komen ?

05. Bent u bereid om – daar waar nog geen gelden zijn gereserveerd voor verdubbeling van het door de rijksoverheid verstrekte uitkering – dit zonodig alsnog uit te voeren ?

De fractie van GroenLinks wacht de antwoorden af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk