Vragen ex. Art 42 Veiligheid geluidsscherm A2

Vanuit verschillende kanten, wijknetwerk Batau Noord en omwonenden, heeft de CDA-fractie vernomen dat met enige regelmaat gaten worden waargenomen onder het geluidscherm langs de A2 o.a. ter hoogte van Galecop. Daar kunnen honden onderdoor kruipen en in het verleden is er ook al eens een hond op de snelweg doodgereden.

Het CDA: ‘Wij hebben ook begrepen dat dit bekend is bij de gemeente en dat er regelmatig nieuwe aarde wordt aangebracht om deze gaten te dichten. Deze aarde spoelt echter weg en/of honden graven zich opnieuw een weg onder het scherm door. Daar er ook kinderen in de bosjes op de geluidswal spelen, vindt de CDA-fractie dat er door de gemeente zo snel mogelijk gekeken moet worden naar een afdoende oplossing.’

De fractie heeft daarom bij monde van Renée Blom hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zij vraagt om een betere tijdelijke oplossing en naar een definitieve oplossing voor dit probleem. Ook vraagt de fractie het college om ervoor te zorgen dat bij het nieuw aan te brengen geluidscherm langs de A2 en A12 bij Galecop zich niet hetzelfde probleem gaat voordoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk