Vragen aan het college door de PGN

De fractie van Stadspartij PGN in de Nieuwegeinse gemeenteraad is erg geschrokken van een bericht dat, op dinsdag 23 juli, als ingezonden reactie verscheen in De Molenkruier. In dat bericht maakte mevrouw K. den Daas-van Essen melding van het feit dat zij vanuit haar woning uitkijkt op de sloten van onder andere het Schermerhornpark.

Zij schrijft: “Er waren veel nesten en de jonkies konden zich lekker verstoppen in het hoge gras. Met afschuw zag ik dat ongeveer half mei de oevers al gemaaid werden. Nesten kapot, eendjes dood. De ouder-eenden zijn dagen en nachten

tekeer gegaan. het is broedtijd! De eendjes die over waren, een enkele, konden zich niet meer verschuilen en vielen ten prooi aan reigers en katten. Begin juni begonnen veel eenden en waterkipjes aan een nieuw broedsel. Maar wat gebeurt? Half juni zijn ze weer aan het maaien.Nu de binnenkanten van de sloten ook.”

Dit relaas van mevrouw Den Daas is voor de fractie van Stadspartij PGN aanleiding geweest schriftelijke vragen te stellen aan het College van B&W. Klik hier voor de gestelde vragen. De fractie van Stadspartij PGN is van mening dat een voorval als dit nooit meer mag gebeuren en ziet uit naar de beantwoording van het College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk