Vraag naar bedrijfs- en kantoorruimte in Woerden groot

Steeds meer ondernemers kiezen voor Woerden als uitvalsbasis van hun onderneming. Vorig jaar werd er maar liefst 20.000 vierkante meter aan kantoorruimte voorzien van een nieuwe eigenaar. Erik de Jager, makelaar van IJselstreek Zakelijk, geeft tegenover het AD aan dat dit een recordaantal is. Het gemiddelde aantal transacties ligt namelijk al jaren rond de 12.000 en 13.000 vierkante meter. Bij bedrijfshallen en showrooms ontstond er vorig jaar zelfs een tekort. En deze trend blijft zich voortzetten, want ook in de eerste helft van dit jaar vonden er al meerdere grote transacties plaats.

Leegstand
Begin jaren negentig ontstond de eerste epidemie van leegstand in Nederland doordat er ‘op risico’ gebouwd werd aan kantoorruimte zonder dat er huurders waren. Het hoogtepunt van de leegstaande panden werd echter pas rond 2002 bereikt, toen er maar liefst 9,5 procent van het totaal aantal vierkante meters leegstond. Uit het jaarlijkse onderzoek ‘Toplocaties’ van Bureau Louter blijkt dat de gemeenten met de meeste leegstand zich vooral langs de A2 bevinden. Zo ook Woerden. De Jager geeft toe dat het moeilijk is om de kantoorruimte te verkopen of verhuren; “Die 17 procent leegstaande kantoren vullen we nooit meer allemaal.” Daarentegen moeten bedrijven die een grote hal zoeken vaak uitwijken naar Utrecht, omdat er in Woerden alleen nog showroom-achtige ruimtes vrij zijn. Er is dan ook een tekort ontstaan aan grote bedrijfshallen die gebruikt kunnen worden als magazijn of distributiecentrum.

Ook in de gemeente Nieuwegein worden steeds meer lege, grote bedrijfshallen gevuld. Zo strijkt de internationale logistieke dienstverlener Prologis neer in Nieuwegein en vestigt ze haar distributiecentrum op het bedrijvenpark Het Klooster.

Bedrijfsinrichting
Door de toename van bedrijven die zich vestigen in de bedrijfshallen, ontstaan er ook meer kansen voor bedrijven zoals Profishop. Het verhuizen naar een nieuw pand of het openen van een extra vestiging, vereist namelijk ook een nieuwe inrichting. Helemaal in grote bedrijfshallen zal het nodig zijn om werkplaatsgereedschap en –machines aan te schaffen. Wilt u meer weten over het inrichten van een bedrijfspand? Kijk dan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!