Vormen van tijd, nieuwe expositie KCN

Vanaf zaterdag 31 maart exposeren Astrid Mourik keramiek en Jeanet Mori en John Amerika schilderijen in de KCN-galerie. De bijzondere opening met Argentijnse muziek en dans zal om 16 uur worden verricht door de heer Kees Hoogeveen van BCC.
 Astrid Mourik is hoewel autodidact een allround beeldhouwster. Daarnaast werkt ze regelmatig in aquarel-, acryl- en olieverf. Vanaf 1985 is ze zich volhardend gaan bekwamen in diverse beeldhouwtechnieken zoals keramiek,  werken in steen en de laatste tijd ook bronsgietwerk. Ze schuwt experimentele methoden, materialen en combinaties daarbij niet. Veel inspiratie voor haar eigen opleiding ontving ze van gerenomeerde Australische kunstenaars in de tijd dat ze daar woonde. Aan keramiek (tevens Raku) en bronswerk besteedt ze de meeste tijd en ze doet dat met enorm veel plezier. Haar stijl is vaak snel, vol beweging en met een vleugje humor.
John Amerika is een van de nieuwe aanwinsten onder de leden van KCN. Zijn schilderijen kenmerken zich door een grote mate van expressie in de trant van het abstract expressionisme van Pollock, maar John Amerika is deels nog figuratief. Hier geen strakke kleurvlakken, maar een veelheid aan smalle verfstreken die een vibratie in het oog van de beschouwer teweeg brengen.
Jeanet Mori, sinds kort bestuurslid van KCN, schildert hoofdzakelijk abstract in acryl en soms in aquarel. Ze hanteert daarbij een kleurrijk palet in vaak strakke kleurvlakken, die ze tot een harmonie componeert. In al haar werk zit dezelfde kracht, of het nu gaat om kleine of om grote formaten. Hoewel ook zij geen professionele beeldende opleiding heeft gehad, is haar wek inmiddels wel naar dat professionele niveau toegegroeid. Hoewel de abstractie van haar werken dat niet direct doet vermoeden, wordt Jeanet in haar werk gestimuleerd door maatschappelijke onderwerpen en door emoties.
De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14-17 uur en is vrij toegankelijk en duurt tot en met 20 mei. De KCN-galerie ligt aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein-Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk