Voorzitter Werkgroep Rundu neemt afscheid

artikel43597-px20140929hansvanderboor4032

Na ruim tien jaar neemt Hans van der Boor afscheid van de Werkgroep Rundu (Namibië). Hij zal wel betrokken blijven als adviseur, zodat zijn kennis en kunde niet verloren gaan. Van der Boor was sinds 2010 voorzitter en als oud-raadslid van de gemeente Nieuwegein wist hij als geen ander relaties op te bouwen en te onderhouden. Dit heeft de werkgroep een groot netwerk opgeleverd in Nieuwegein en Rundu en een continue aanbreng van nieuwe werkgroepleden. De laatste tijd heeft Hans zich ingezet voor het behoud van de stedenband tussen Nieuwegein en Rundu.

Onlangs heeft de gemeenteraad zich uitgesproken, na evaluatie, om de stedenband tussen Rundu en Nieuwegein in uitgeklede vorm in takt te laten. Eerder werd de stedenband met het Poolse Pulawy wel definitief gestopt. Doordat de evaluatie van de stedenband, mede door de inzet van Van der Boor, succesvol is verlopen kan Werkgroep Rundu zich blijven inzetten voor het creëren van mondiale bewustwording, mondiale betrokkenheid, mondiale solidariteit en de ontwikkeling van een stad die onze hulp goed kan gebruiken.

Wilt u meer weten over de Werkgroep Rundu en afscheid nemen van Hans van der Boor dan kan dat op 29 mei aanstaande tijdens het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt in het Natuurkwartier in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk