Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Peter Selten ontvangt Anna van Rijnpenning

Voormalig voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Peter Selten, ontving afgelopen dinsdag de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Marijke van Beukering. De Anna van Rijnpenning wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein.

Burgemeester Marijke van Beukering: “Peter Selten bouwde met veel bevlogenheid aan het verder professionaliseren van de Adviesraad. Hij wist een stevige brug te slaan tussen de Nieuwegeinse samenleving en het gemeentelijke bestuur.”

Peter Selten Anna van Rijnpenning

Foto: Jan Buteijn. Peter Selten ontvangt de Anna van Rijnpenning uit handen van Marijke van Beukering

Grote bijdrage
De ASD adviseert het gemeentelijke bestuur van Nieuwegein. Met de komst van Peter Selten begin 2017 ontstond er meteen een meer proactieve sfeer. Zo was zijn voorzitterschap tijdens ASD-vergaderingen doorgaans studentikoos en zocht hij samen met ervarings- en materiedeskundigen naar antwoorden op vraagstukken uit de samenleving.

Ontwikkeling ASD
Onder leiding van Peter Selten werd het geluid van de Nieuwegeinse samenleving beter hoorbaar binnen de muren van de gemeentelijke organisatie. Hierdoor groeide het ASD uit tot een waardig en vakinhoudelijk adviesorgaan. Zijn adviezen werden gewaardeerd en hebben aantoonbaar invloed gehad op het gemeentelijk functioneren.

Anna van Rijnpenning
De Anna van Rijnpenning wordt sinds 2005 ieder jaar uitgereikt aan personen die zich geruime tijd vrijwillig op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. Het gaat hierbij om een bijdrage op algemeen, kerkelijk-, cultureel-, sociaal-, maatschappelijk of sportief gebied.

Lees hier meer over de Anna van Rijnpenning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk