Voortgang community art-project Vronensteyntunnel

De Vronensteyntunnel die de wijken Batau-Noord en Zuilenstein met elkaar verbindt, krijgt na de zomer een oppepper in de vorm van een fraaie wandschildering. ‘Bewoners en andere betrokkenen uit de twee wijken slaan de handen ineen om van deze saaie, grijze tunnel een beleving te maken’ aldus Henk Valkenet, initiatiefnemer van het project.

Vronensteyntunnel

De Vronensteyntunnel

‘Nu de subsidie is toegekend, kunnen we starten met de feitelijke uitvoering van de plannen. Tot aan de zomer zijn er nog enkele zaken te regelen, zoals het schoonmaken van de tunnelwanden. In augustus beginnen we met schilderen. Met kunstenaar Carin Sleurink is al een globaal schetsontwerp gemaakt. De kinderen van de basisscholen in Zuilenstein gaan meedenken over onderdelen van de voorstelling die op de tunnelwanden komen. In een later stadium gaan zij ook meehelpen met schilderen. Met Reinaerde ben ik in gesprek over hun aandeel bij de activiteiten’ zegt Valkenet.

Aan de noordwand van de Vronensteyntunnel komt de sneltram, aan de zuidkant van de tunnel de geschiedenis van de wijk (van moeras via ontginning naar woonwijk). Er komt ook een afbeelding van ridderhofstad Vroonestein op de wand.

‘Samen met enkele deelnemers die zich na een oproep in de wijkkrant hebben gemeld, de kinderen en bewoners van Reinaerde, wordt dit een prachtig project om de nu zo saaie tunnel allure te geven.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk