Voortgang collegeonderhandelingen

Leefbaar Nieuwegein (LeNi) heeft als grootste fractie het voortouw bij de collegeonderhandelingen. LeNi heeft in eerste instantie het CDA, GroenLinks, SGP/CU en de VVD uitgenodigd om te onderzoeken of de vorming van een college met deze partijen mogelijk is. De betreffende partijen hebben een overzicht van voor hen belangrijke punten uit hun partijprogramma ingeleverd bij de fractie van LeNi.

Deze bijdragen van de betrokken vijf partijen is openbaar en liggen in het Infocentrum van de Stadswinkel. Ook de bijdragen van de overige partijen (PvdA, D66, Stadspartij PGN) zijn hierbij gevoegd. Van de VSP is (nog) niets ontvangen. Uit de bijdragen van de vijf uitgenodigde (beoogde) collegepartijen zijn 15 onderwerpen gedestilleerd die mogelijk de basis voor het onderhandelingsakkoord gaan vormen. Het zijn de volgende 15 onderwerpen:

Binnenstad, Ruimtelijke ordening/wonen/wijken, Veiligheid/handhaving, Bereikbaarheid/verkeer en vervoer, Welzijn/zorgm, Financiën, Communicatie, Cultuur, Jongeren, Ouderen, Onderwijs, Werkgelegenheid/Economische zaken, Regionaal beleid, Sport en Bestuurlijke zaken.

De eerstvolgende onderhandelingsbijeenkomst van de fractievoorzitters is gepland op woensdag 3 april om 20.00 uur in de raadszaal. Ook deze bijeenkomst is weer openbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk