Voorstel voor verbetering WMO reactietijden

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft unaniem een door SP en GroenLinks ingediend voorstel aangenomen om de reactietijden van het WMO-loket te verbeteren. Het college is al enige tijd bezig om de zaken soepeler te laten verlopen. Er was sprake van onderbezetting hetgeen soms leidde tot te langzame reacties. Het voorstel regelt dat de raad binnen weken hoort welke stappen zijn ondernomen om alle problemen op te lossen.

In eerste instantie wilde de SP zich beperken tot een uiterste reactietermijn van 24 uur bij spoedaanvragen. Na een uitgebreide discussie in de raad en met wethouder Hans Adriani van PvdA werd besloten het voorstel aan te passen en het college om een breder verbeterplan te vragen.

Het pleidooi van de SP en GroenLinks richtte zich op een goed eerstelijns loket voor de WMO. Een dergelijk loket wordt steeds belangrijker in de komende jaren. De zogenaamde zorgtransities zorgen ervoor dat de gemeente meer verantwoordelijkheid krijgt bij het uitvoeren van de WMO.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren