Voorstel GroenLinks voor verstrekken (bijna) gratis zelftesten aan houders N-pas aangenomen

“Een goed idee”, zo reageerde burgemeester Backhuijs namens het college op het voorstel van GroenLinks Nieuwegein om zelf-testen ter beschikking te stellen aan houders van een N-pas.

Want de kosten van zelftesten, nodig voordat je in contact kan treden met andere mensen, kunnen ontzettend oplopen: een zelftest kost 3 euro. Stel je gaat met z’n tweeën één keer per week bij anderen op bezoek en krijgt één keer die week bezoek, dan kost je dat 12 euro per week. Per maand kost je dat bijna 50 euro.

GroenLinks weet dat het voor een deel van onze inwoners niet mogelijk is om de kosten van deze zelftesten op te brengen. Hierdoor kan een deel van de bevolking zich nu niet laten testen terwijl vooraf testen juist zo belangrijk is. Zeker nu met de komst van weer een nieuwe variant van het corona-virus.

Daarom deed GroenLinks een dringend beroep op het College om in het belang van de volksgezondheid, zo spoedig mogelijk zelftesten voor inwoners met een N-pas gratis of tegen een heel gering bedrag beschikbaar te stellen. En dat voorstel is door het college overgenomen, waarbij zij aangaven dit ook met enige spoed te gaan invullen.

GroenLinks is uiteraard verheugd met dit antwoord. Feenstra, fractievoorzitter van GroenLinks in Nieuwegein: “Juist nu de oproep ook vanuit Den Haag is dat iedereen zich ook thuis mag laten testen, is het enorm belangrijk dat iedereen dat ook kan doen. Geld mag geen belemmering zijn. We zijn dan ook blij dat de gemeente ons voorstel heeft overgenomen en gaat uitvoeren”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren