Voorontwerp bouwplan Muntplein aangehouden

Op verzoek van de eigenaren van het winkelcentrum Muntplein heeft AM Real Estate Development een voorontwerp bouwplan voor het Muntplein ingediend bij de gemeente Nieuwegein. Gisteren besprak het college dit voorstel en besloot het aan te houden.

Het plan bevat uitbreiding van het winkelcentrum en vervanging van woningen. De gemeente is verzocht om het nieuwe parkeerdek boven de winkels af te nemen Om dit te kunnen financieren is invoering van betaald parkeren noodzakelijk. Hierover heeft nog geen communicatie met de buurt plaats- gevonden. Het college constateerde bij de bestudering en bespreking van het voorontwerp bouwplan dat het teveel vragen oproept om op dit moment een besluit met dergelijke impact voor omwonenden te nemen. De gemeente zal eerst opnieuw in overleg treden met de initiatiefnemers van het plan over nadere uitwerking.

De ontwikkeling houdt een opwaardering in van het Muntplein. Zo houdt het herontwikkelingsplan in het uitbreiden van het totale winkeloppervlakte, het verbeteren van de algehele uitstraling en het slopen en nieuw bouwen van de woningen aan de Daalderburg. De bedoeling is het winkelcentrum een hedendaagse en open uitstraling te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren