Voormalig zalencentrum ‘Sint Jan’ omgebouwd tot woningen

De gemeente Nieuwegein heeft onlangs een positieve grondhouding aangenomen ten aanzien van het voornemen door een projectontwikkelaar om het bestaande pand aan de Dorpsstraat 58/58A te verbouwen tot appartementencomplex. Dit wel onder voorwaarde dat het plan wordt aangepast naar in totaal 7 woningen in de middeldure en dure huursector. Enige obstakel kan nog zijn dat de gemeentelijke Monumentencommissie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Cultuurhistorie roet in het eten gooien. Het betreft het gebouw dat bekend staat als zalencentrum ‘Sint Jan’ in Vreeswijk.

De architecten Willemse en J. van Overhagen uit Bunnik hebben dit complex op de plaats waar eertijds de Rooms Katholiek Kerk stond, ontworpen in opdracht van het R.K. Kerkbestuur de parochie van de H. Barbara te Vreeswijk. Het ontwerp betrof de bouw van een ‘parochiehuis met conciërgewoning en een Fröbelschool’. Na de sloop van enkele gebouwen op deze locatie, vlakbij de Lekdijk, verrees in 1932 bovengenoemd complex.

De gemeente is met de projectontwikkelaar een anterieure overeenkomst aangegaan, waarin afspraken zijn gemaakt over de programmatische randvoorwaarden van de huurwoningen. Wanneer de bouw gaat beginnen is nog niet bekend. De procedures hiervoor zullen worden opgestart. Ook is niet bekend wat er gedaan gaat worden aan de parkeerdruk in dit gedeelte van Vreeswijk, die is momenteel zeer hoog en zal toenemen met meer woningen in dit gebied.

De oude Sint Jan in het midden

One thought on “Voormalig zalencentrum ‘Sint Jan’ omgebouwd tot woningen

  1. Fred de Sevren Jacquet

    tja…. het word dus geen “Sociale sector”. Volgens mij is daar juist meer behoefte aan!!!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren