Voorlopige inventarisatie schade jaarwisseling 2017- 2018

De gemeente heeft een eerste, voorlopige, inventarisatie gemaakt van de schade in de openbare ruimte van Nieuwegein. De kosten bedragen op dit moment iets minder dan 4.000 euro. Het gaat met name om putdeksels, prullenbakken, borden en een speeltoestel waaraan schade is toegebracht.

Aan de parkeerautomaten is tot nu toe nog geen schade geconstateerd. Schade aan schoolgebouwen of andere gemeentelijke gebouwen en aan fietsenstallingen is op dit moment nog niet bekend.

Inzet van de hulpdiensten
Er waren in de nacht van Oud en Nieuw in Nieuwegein twee woningbranden en een autobrand. Ook is er een auto opgeblazen. De brandweer is in totaal 19 keer uitgerukt in Nieuwegein; in elf gevallen ging het om een brand in de openbare ruimte en in vier gevallen om een containerbrand. De politie kwam in actie voor onder meer een woninginbraak en een aantal incidenten in de privésfeer. Er waren geen incidenten met betrekking tot geweld tegen politieambtenaren (GTP) en veilig publieke taken (VPT).

Burgemeester
Burgemeester Frans Backhuijs zegt over de incidenten: “Gelukkig waren er geen grote incidenten. De nacht is beheersbaar gebleven. Maar het waren er nog altijd teveel.” De gemeente wijst tijdens deze donkere dagen nog eens op haar slogan: ‘Nieuwegein veilig met elkaar’, waarmee ze alle inwoners en ondernemers oproept om alert te zijn en vreemde of verdachte situaties te melden via 112.

One thought on “Voorlopige inventarisatie schade jaarwisseling 2017- 2018

  1. Jos Bruinsma

    Prima burgemeester dat “veilig met elkaar” . Maar sla nu eens met de vuist op tafel om die storingen in de openbare verlichting opgelost te krijgen. Batauweg tussen Middenweide en Poseidonburg al weken geen verlichting. Op de fiets is die nieuwe rotonde een onzichtbare hindernis. Sweelincklaan/Diepenbrocklaan is grote lichtmast sinds oktober uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren