Voorlopig geen nieuw plan openbaar vervoer 2021

Elk jaar maken de Utrechtse vervoerders U-OV en Syntus Utrecht een vervoerplan en een dienstregeling voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar hebben de provincie Utrecht en de vervoerders verschillende vragen ontvangen van reizigers, inwoners en andere belangstellenden die graag willen meedenken over de ontwikkelingen rondom het Utrechts openbaar vervoer.

Normaal gesproken bieden de vervoerders in samenspraak met de provincie aan iedereen de mogelijkheid om mee te denken over deze vervoerplannen. Helaas loopt het dit jaar anders door de gevolgen van de corona crisis en de maatregelen die daardoor getroffen moeten worden.  Vanwege de vele onzekerheden is daarom in overleg tussen de provincie en vervoerders besloten om de voorbereiding van het nieuwe vervoersplan voorlopig uit te stellen. Zodra er meer duidelijkheid is over de beheersbaarheid en de financiële consequenties van deze pandemie, zal de provincie bekend maken wanneer er een nieuw vervoersplan gepresenteerd kan worden. Dit is echter geheel afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.

Aangepaste dienstregeling
In overleg tussen vervoerders en provincie wordt het vervoersaanbod in corona tijd zoveel mogelijk afgestemd op de veranderende vraag. Dat kan dus ook betekenen dat er tussentijds wijzigingen komen en frequenties van ritten aangepast worden. De invloed van de corona crisis op het openbaar vervoer is namelijk groot. Nadat de dienstregeling eerder was beperkt, is het openbaar vervoer sinds 2 juni weer vaker gaan rijden. Het aantal ritten is opnieuw toegenomen en sinds juli is iedereen weer welkom in het openbaar vervoer. Wel gelden er een aantal maatregelen om te zorgen dat iedereen veilig met het openbaar vervoer kan reizen, zoals de verplichting om in de voertuigen een mondkapje te dragen.

De komende maanden zet de provincie Utrecht het overleg over de nieuwe dienstregeling met de vervoerbedrijven voort, zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar blijven afgestemd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk