Voorbereiding op een nieuwe baan doe je met deze 5 Tips

Heb jij zojuist een passende nieuwe baan gevonden? Gefeliciteerd! Natuurlijk wil je voorbereid zijn op een goede start in je nieuwe baan. Daarvoor zijn er een aantal paar praktische stappen die je vóór jouw eerste dag moet nemen om ervoor te zorgen dat de overgang naar jouw nieuwe werkplek soepel verloopt. We nemen hier de belangrijkste met je door. Lees dus snel verder.

1. Maak de beste indruk
In wezen zijn de eerste paar weken van een nieuwe baan een voortzetting van het sollicitatieproces. Wees dus goed voorbereid om vanaf het begin de beste indruk te maken. Als je begonnen bent, wil je dat je leergierigheid, behulpzaamheid en jouw motivatievermogen laat stralen. In het ideale geval zorg je in de weken van tevoren ervoor dat je optimaal op jouw nieuwe taken kan concentreren door je voor te bereiden. Je kunt hierbij denken aan het implementeren van de volgende tips.

2. Zorg voor genoeg slaap
Een goede slaapkwaliteit is cruciaal voor optimaal functioneren. Probeer van tevoren alvast te wennen aan jouw slaapschema door naar bed te gaan en op te staan op de tijd dat je van plan bent te werken. Het is aan te raden om hiermee twee weken van tevoren mee te beginnen. Door jouw lichaam alvast in een nieuw ritme te brengen, krijg je vanaf de eerste werkdag rust. Op die manier is door de wekker heen slapen het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken!

3. Verzamelen van kennis
Wat geldt als werkzoekende, geldt ook als je reeds aangenomen bent: zorg ervoor dat je de tijd neemt om de organisatie en haar missie te leren kennen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door nog eens op de website van het bedrijf te kijken of door het bedrijfsmateriaal dat je wellicht al hebt ontvangen, opnieuw te bekijken. Bovendien is het slim om op de hoogte te zijn van de relevante markttrends en een beter beeld te krijgen van de vaardigheden die voor jouw nieuwe werkpositie van belang zijn.

4. Controleer de vervoerstijden
Het is handig om precies te weten hoe je op jouw nieuwe werkplek komt en hoe lang het zal duren. Ben je van plan om gebruik te maken van het openbaar vervoer gebruikt, controleer dan alle noodzakelijke haltes en overstappunten. Probeer het woon-werkverkeer van tevoren een paar keer uit om een beter idee te krijgen van hoe lang je er ongeveer over zult doen om op jouw werk te komen. Als je op je eerste dag aankomt, wil je natuurlijk niet te laat zijn. Voor de zekerheid, vertrek 10 minuten te vroeg.

5. Werken vanuit huis? Wees goed uitgerust!
Als je vanuit huis werkt, zorg ervoor dat jouw kantoor aan huis is uitgerust met de nodige hulpmiddelen. Denk aan een volledige werkplek, zoals een vlotte computer, printer, scanner, telefoon, pennen en papier. Misschien heb je ook wel een nieuw bureau en stoel nodig voor een optimale werkhouding. Tenslotte is het slim om voor je eerste dag je kantoorruimte op te ruimen, zodat je goed geordend aan de slag kunt en je je kunt concentreren op het leren van je nieuwe baan!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk