Vooral in Nieuwegein veel slachtoffers in het verkeer in de provincie

Bijna achtduizend mensen in de provincie Utrecht raakten het afgelopen jaar gewond in het verkeer. Vooral fietsers lopen risico, blijkt uit nieuwe cijfers van VeiligheidNL. Bijna de helft van de slachtoffers is fietser en ook tieners en 55-plussers zijn oververtegenwoordigd in die cijfers. Vooral Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort en Soest springen eruit als gemeenten waar veel slachtoffers vallen. Eemnes is de gemeente met de minste gewonden.

Het aantal verkeersslachtoffers ligt daarmee zes keer hoger dan gedacht. Tot nu toe leverde alleen de politie cijfers over verkeersongevallen aan, maar VeiligheidNL kijkt ook naar gegevens van de ambulancediensten en de eerste hulp van ziekenhuizen. Op die manier hoopt de organisatie een beter beeld te krijgen van de verkeersveiligheid in de provincie.

Dit jaar zijn er alleen cijfers bekendgemaakt over de provincie Utrecht, maar uiteindelijk moet dat voor heel Nederland gebeuren. Aan de pilot die nu liep, werkte onder meer het Diakonessenhuis in Utrecht mee. Zij leverden anoniem data aan van verkeersslachtoffers die bij hen binnen werden gebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk