Voor wie steek jij een kaarsje op?

Met Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. In de Barbarakerg in Vreeswijk wordt daartoe een speciale viering gehouden. De bijeenkomst vindt plaats a.s. zaterdagavond 2 november om 19 uur. De organisatie nodigt iedereen uit, die de behoefte voelt om een overleden dierbare te herdenken.

Tijdens deze bijeenkomst worden de namen van de overledenen uit het afgelopen jaar omgeroepen en kunnen nabestaanden een kaarsje ter nagedachtenis aansteken.

Deze herdenking van de overledenen vindt binnen de katholieke kerk al vele eeuwen plaats. Allerzielen is elk jaar op 2 november. Voor elke overleden parochiaan wordt in de loop van het jaar een speciaal kruisje opgehangen in de Mariakapel, achterin de kerk. De nabestaanden worden persoonlijk uitgenodigd voor de viering.

Het herdenken van overleden dierbaren op Allerzielen is de laatste jaren in opkomst, ook buiten de kerk. Onder meer op televisie wordt er aandacht aan besteed, met het programma “Voor wie steek jij een kaarsje op?” Het herdenken van gestorven dierbaren is immers een universele behoefte, ongeacht de geloofsovertuiging. De Barbarakerk begrijpt die wens en nodigt nadrukkelijk alle inwoners van Nieuwegein uit, die de behoefte voelen om door middel van een kaarsje overleden dierbaren te herdenken.

Hoewel de nadruk bij deze herdenking ligt op de gestorvenen van het afgelopen jaar, worden tijdens deze viering alle dierbare overledenen herdacht. Het gemis blijft immers, ook na vele jaren. Mensen kunnen de naam van een overledene die men wil herdenken, in een boek opschrijven dat klaarligt bij de ingang van de kerk.

De bijeenkomst op zaterdag 2 november begint om 19.00 uur en iedereen is welkom. De kerk is open vanaf 18.30 uur. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door het Tussenkoor van de Barbarakerk. De Barbarakerk is gevestigd aan de Koninginnenlaan 1 in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren