Voor en tegen tegelijkertijd kan niet

Na mijn kwaadheid op Leefbaar Nieuwegein nu mijn verbazing over Véroon van den Heuvel van ONS. Zij reageert op mijn weblog van 30 december.

Véroon is één van de raadsleden die het collegeakkoord onderschreven waarin forse aanpassingen van de Binnenstadsplannen werden geeist. Maar dus ook één van de raadsleden die VOOR het ontwikkelen is van de plannen die nu op tafel liggen. Geen enkele moment heeft ONS, ook niet toen zij zich afsplitsten van Leefbaar Nieuwegein, afstand genomen van het ontwikkelen van de Binnenstad en de nu dus miljoenen meer kostende en door hen destijds gewenste veranderingen. En het wekt dus verbazing dat Véroon het nu laat voorkomen of zij de Binnenstadsontwikkeling nooit gewenst heeft.

Voor de goede orde: in principe staat de Partij van de Arbeid positief tegenover de plannen. Maar wel kritisch. Geen poppodium, een te kleine Kom, het niet aanpassen van het busstation, die onderwerpen zijn ons een doorn in het oog. Ook de simpeler verkeersoplossing met mogelijk stank- en geluidsproblemen voor bewoners langs de Wijkerslootweg zinnen ons nog niet. Voor die punten zullen we dus strijden. Van de uitkomst laten we afhangen of we uiteindelijk voor de plannen zullen stemmen.

ONS kan alleen maar geloofwaardig TEGEN zijn, als deze partij alsnog publiekelijk afstand neemt van het collegeakkoord wat zij nog steeds onderschrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk