Voor Beter OV: Gratis bussen voor tramreizigers

Het vervangend busvervoer voor de sneltram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein moet gratis zijn. Dat vindt reizigersorganisatie Voor Beter OV. Gisteren werd bekend dat het onderhoud aan de trambaan opnieuw flink is vertraagd. Net als afgelopen zomer vertonen de rails scheuren en is het werk stilgelegd. Het kan weer enkele maanden duren tot de tram weer kan rijden.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV wil dat de reizigers worden gecompenseerd. “Er komt een moment dat je moet zeggen dat het genoeg is geweest”, zegt Rikus Spithorst. “Je kunt niet van reizigers verwachten dat ze blijven betalen voor een wanproduct. Dus vinden wij dat zolang de problemen met de tram niet zijn opgelost, het vervangend busvervoer gratis moet zijn.”

Ook Total OV springt in de bres voor de gedupeerde reizigers. Volgens de reizigersorganisatie blijven de vervangende bussen leeg. Daarom pleit Total OV voor extra bussen op de reguliere lijnen. De rit mag niet meer kosten dan een tramkaartje, vindt de reizigersorganisatie. Nu is het zo dat reizigers meer betalen voor het vervangend vervoer dan voorheen voor de tram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk