Volop inspiratie rond Duurzaam Nieuwegein

De vele initiatieven en de reeds bestaande samenwerking rondom duurzaamheid in Nieuwegein, hebben indruk gemaakt op bezoekers uit Newcastle, Malmö en Utrecht. Afgelopen week bezochten organisaties uit deze steden Nieuwegein om kennis en ervaring te delen in het stimuleren van duurzamer gedrag.

Nieuwegein werkt samen met deze steden in een Europees project, waarin zij onderzoeken welke factoren en methoden bijdragen aan ‘duurzamer’ gedrag. ‘Duurzamer’ gedrag is bijvoorbeeld het eten van zelf verbouwde, lokale of Fairtrade producten en het besparen van energie of het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. Daarnaast wordt onderzocht hoe gemeten kan worden of de inspanningen effectief (geweest) zijn en vormen en versterken zij het netwerk van duurzame initiatiefnemers in Nieuwegein.

Een bezoekje aan Cityplaza maakte deel uit van het programma. De deelnemers waren o.a. verrast dat er zoveel duurzame kleding te koop is in Nieuwegein en over het simpele concept van een watertappunt zoals Join the Pipe, voor gratis drinkwater.

De gasten kregen een rondleiding door Stadshuis, binnenstad, Natuurkwartier en buurtbelevingstuin Cirkeltje Rond in Fokkesteeg en brachten een bezoek aan FAIR’s, Fort Vreeswijk en Wijkhuis De Steeg. Telkens stond de bijdrage van het initiatief/de organisatie aan duurzaamheid centraal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren