Volleybalweek met kennismakingslessen op school

Waar gisteren de lange mannen het goede voorbeeld gaven in de sporthal van Merwestein, is Telecombinatie-NVC gestart met kennismakingslessen volleybal op de onderwijsinstellingen in Nieuwegein. Vanmorgen was de start op de Zuiderkroon. De kinderen van groep 7/8 waren de eersten die les kregen van Allard Jongsma, trainer van Telecombinatie-NVC. De komende weken worden er op 20 andere scholen kennismakingslessen verzorgd. In de weken 39, 40 en 41 worden er in verschillende wijken naschools volleybalaanbod gegeven en we sluiten af met een schoolvolleybaltoernooi op 18 oktober in Merwestein. De kennismakingslessen staan onder leiding van de trainers van NVC. ‘Leuk om de kinderen voor onze sport enthousiast te maken, we hebben zin om onze passie over te brengen’, aldus de voorzitter Marjon Eijpe.

De volleybalclinics vormen de start van de Sportieve School challenge. De komende maanden worden op 26 onderwijsinstellingen kennismakinglessen georganiseerd, verzorgd door een 20-tal sportaanbieders uit Nieuwegein. Dans, tennis, voetbal, kamp- en bosspelen, handbal, atletiek, een kleine greep uit het aanbod dat de Sportieve School biedt. Projectleider Joost Ghijssen: ‘Goed om te zien dat we met zoveel sportaanbieders een mooi kennismakingsprogramma voor de kinderen hebben kunnen samenstellen en dat de scholen de deuren voor die sportaanbidders openstellen’.

VolleybalChallengeG

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren