Katern

Volleybalster De Kruijf uit Nieuwegein helpt Oranje aan eerste zege op kwalificatietoernooi OS

De Nederlandse volleybalsters zijn het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen goed begonnen. In Apeldoorn waren de dames zoals verwacht een stuk sterker dan Azerbeidzjan en wonnen ze met 3-0 in sets (25-23 25-18 25-22). Onze volleybalsters spelen van 7 tot en met 12 januari 2020 het Olympisch Kwalificatietoernooi in de Omnisporthal in Apeldoorn.

Het Nederlands team startte afgelopen dinsdag wat onwennig, maar walste vervolgens over de tegenstander heen, met de meeste aanvallen op naam van Robin de Kruijf (28) uit Nieuwegein. Zij was verantwoordelijk voor 13 punten. Ook Yvon Belien, Floortje Meiners en Lonneke Sloetjes waren topscorers.

De 1.92 meter lange Nieuwegeinse werd begin december afgelopen jaar nog wereldkampioen met haar club Imoco Volley Conegliano uit Italië. De Kruijf leerde op haar tiende volleyballen bij Taurus uit Houten.

Oranje moet het woensdag opnemen tegen Bulgarije (19.30 uur), donderdag volgt Polen. Als die twee duels goed verlopen, dan volgt het echte werk komend weekeinde. Dat is ook direct de laatste kans op deelname aan de Spelen van Tokio.

Robin de Kruijf

Aan de Olympische Spelen van Tokio mogen in totaal twaalf landen deelnemen. Naast gastland Japan zijn er dus slechts elf tickets beschikbaar. De eerste zes tickets werden verdeeld tijdens de intercontinentale OKT’s die begin augustus werd gespeeld. Oranje verloor tijdens dat toernooi in het Siciliaanse Catania in de beslissende wedstrijd met 3-0 van Italië. Naast Italië plaatsten ook de grootmachten Servië, China, de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland zich al. In januari 2020 worden de laatste vijf tickets verdeeld op de continentale OKT’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren