Volkstuin voor de Voedselbank

Amateur Tuinvereniging Ons Belang in Nieuwegein en de plaatselijke Voedselbank werken al een tijdje samen. Afgelopen jaar hebben de leden van de vereniging groenten, die ze teveel hadden, gedoneerd aan de Voedselbank. Dinsdag 23 juli a.s. om 13.00 uur zal de samenwerking nog meer verdiept worden door het officieel gratis beschikbaar stellen van een stuk grond van circa 450 vierkante meter door de tuinvereniging. Ons Belang heeft twee locaties in Nieuwegein, complex “De Wiers” aan de Montageweg (nabij de Beatrixsluis) en complex “Het Klaphek.”

Harry Glas van de Voedselbank: ‘De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers en die gaan groente en fruit kweken in de tuin. De tuinvereniging stelt dit jaar gratis groenteplanten beschikbaar zodat er nog dit jaar en begin volgend jaar groenten geoogst kan worden. Vanaf volgend jaar stelt de tuinvereniging zaad beschikbaar voor de voedselbanktuin. De voedselbank wil graag zo mogelijk wekelijks groenten aan haar cliënten verstrekken, maar ontvangt daarvan (nog) onvoldoende van het regionale depot en plaatselijke leveranciers.’

De Voedselbank is door beide volkstuinverenigingen in Nieuwegein benaderd met het verzoek tot samenwerking en pakt dit graag met beide handen aan. Particulieren, verenigingen en bedrijven die hieraan graag mee willen werken kunnen contact opnemen met de Voedselbank: tel. 06-5285 2815 of via een email; info@vbn.is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk