Vogelopvang Utrecht informeert bewoners op introductiedag

De vogelopvang in Utrecht hield afgelopen zaterdag 10 september een introductiebijeenkomst op de oude wielerbaan in de wijk Galecop. De vogelopvang uit Utrecht wil dit jaar nog verhuizen naar Nieuwegein. De opvang aan de Utrechtse Rotsoord heeft het oog laten vallen aan de noordkant van de wijk Galecop, omdat het een natuurlijke omgeving is. Ongeveer 200 bezoekers kwamen op de introductiedag af.

De huidige accommodatie in Utrecht is zwaar verouderd en de opvang groeit in de stad ‘uit het jasje’. In Utrecht zelf ziet de opvang geen mogelijkheden, maar juist in Nieuwegein wel. De vogelopvang vangt jaarlijks duizenden vogels op.

Een groot deel van de bezoekers waren kinderen van de nabijgelegen OBS de Toonladder. De vogelopvang wil graag met de school samenwerken en een aantal kinderen kwamen alvast een kijkje nemen met hun ouders, broertjes en zusjes. Verder waren er veel hondenbezitters op de ontmoetingsdag. Zij waren bezorgd dat ze hun hond op het terrein niet meer zouden kunnen uitlaten. Die zorg heeft de vogelopvang  grotendeels weg kunnen nemen. Het terrein blijft open, ook voor honden.

Vrijwilligers stonden deze middag klaar om iedere bezoeker te informeren over hun  werk en konden de architect vragen stellen over de verhuisplannen. Ook voor kinderen werden activiteiten georganiseerd.

2 thoughts on “Vogelopvang Utrecht informeert bewoners op introductiedag

  1. Ik geloof dat de ongerustheid bij hondenbezitters helemaal niet is weggenomen! Althans niet bij mij en ook niet bij de mensen die ik gesproken heb. De bouwplannen duiden op een grootschalige regionale vogelopvang met een flinke terreinafbakening. Van een toegankelijk losloopgebied voor honden blijft heel weinig over. Een gezamelijke brief van hondenbeziters wordt binnenkort aan de gemeente Nieuwgein gezonden.

    1. Martin Reijmerink

      Stuur onze redactie ook de brief. Redactie@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk