Vogelexcursie naar de Zouweboezem met de Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein

De Vogelwacht Nieuwegein-IJsselstein laat je graag kennis maken met de vogels van de Zouweboezem. Daarom nemen zij je op dinsdagavond 28 juni aanstaande graag mee naar Ameide. Aan de oever van de Lek ligt een uniek stukje moerasgebied. Niet alleen een walhalla voor planten en insecten, maar dus ook voor vogels. Hier brengen met succes de purperreiger, blauwborst en zwarte stern hun kuikens groot. Wellicht komt u tijdens de excursie de uitgevlogen jongen tegen.

Het is niet nodig om veel ervaring te hebben voor deze vogelexcursie. Als je het leuk vindt om met andere mensen op stap te gaan om vogels te kijken, dan is dit een prima gelegenheid. Iedereen met interesse voor vogels is welkom. Belangrijk te weten is dat een verrekijker/telescoop, goed schoeisel en een goede humeur belangrijke zaken zijn voor de excursie. Houd qua kleding rekening met de weersverwachting voor die dag.

Aanmelden?
Deelnemers kunnen met elkaar carpoolen vanaf de parkeerplaats bij het NBC Nieuwegein aan de Blokhoeve. De groep kent maximaal 22 deelmnemers en aanmelden doe je via: chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.

Omdat het hier een auto-excursie betreft, graag bij de aanmelding aangeven of je wilt rijden. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden, behalve de vervoers-kosten. Per volle auto bedragen de kosten 10 euro (2,50 p.p.) te betalen aan de chauffeur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk