Voetpad langs de Doorslag

De gemeente gaat een fietspad realiseren tussen de Parkhout (Geinbrug) en de Geinoord parallel aan de Doorslag en aansluitend op het Hooglandse Jaagpad. Tussen de Geinbrug op de Parkhout en de Geinoord ligt op dit moment een voetpad, dat ondanks de aanwezigheid van fietssluizen aan het begin en einde, veelvuldig wordt gebruikt door fietsers van Nieuwegein naar IJsselstein-Zuid en viceversa. Fietsers gebruiken deze route omdat alternatieve routes meer tijd kosten of niet comfortabel zijn. Het voetpad is ongeschikt voor fietsverkeer in deze omvang. De aanleg kost € 360.000 en wordt voor het grootste deel (70%) betaald door het Bestuur Regio Utrecht. Nieuwegein betaalt 30% van de kosten.

Beslispunten:
1. In te stemmen met ombouwen van het voetpad langs de Doorslag, tussen Parkhout en Geinoord, tot een pad voor fietsers en voetgangers.
2. De hiermee gemoeide kosten, vooruitlopend op de te ontvangen BRU subsidie, te betrekken bij de werkzaamheden in het kader van de voorziening Groot Onderhoud Wegen.
3. De eigen bijdrage ad € 108.000 te dekken door het budget ‘Nieuwegein Fietsstad’ (€ 100.000) voor 2012 alsmede € 8000 vanuit de post Verkeersonderzoek (2011) incidenteel toe te voegen aan de voorziening Groot Onderhoud Wegen.
4. Het project in afwijking van het aanbestedingsbeleid meervoudig onderhands aan te besteden.
5. In te stemmen met bijgaand concept-persbericht.
6. In te stemmen met bijgaande concept-brief aan de raad. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk