Voetpad langs Buurtplein de Boog wordt aangepast

In maart dit jaar wordt het voetpad langs Buurtplein de Boog in de wijk Galecop aangepast. Op voorstel van omwonenden heeft de gemeente Nieuwegein een aantal plantvakken in het trottoir aangewezen waardoor fietsers en brommers moeten worden gestimuleerd om af te stappen. Bewoners, veelal ouderen uit de omgeving, voelden zich onveilig bij het gebruiken van het voetpad naar het winkelcentrum. De doorgang blijft toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.

Verwerking reacties bewoners
In oktober vorig jaar zijn bewoners in de omgeving op de hoogte gesteld. Zij konden toen hun reactie geven op het voorstel. 19 bewoners hebben dat gedaan, waarvan 18 bewoners het een goed idee vonden. Zij hadden ook nog suggesties om het voorstel te verbeteren. Met name de ‘sluiswerking’ zou sterker moeten zijn. Het plannetje is daarop aangepast.

Andere suggesties
Een andere suggestie om de fietsklemmen langs het voetpad weg te halen heeft het niet gehaald. Hiervoor kon de gemeente geen andere plek vinden om ze in de buurt te plaatsen. Daarom blijven de fietsklemmen voorlopig staan. De tip om het voetpad langs het buurtcentrum met verf te markeren wordt achter de hand gehouden. Mocht blijken dat de plantvakken niet het gewenste effect hebben zal alsnog worden bekeken het voetpad een kleurtje te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren