Voetenliefhebber die meisjes lastig valt gezocht

De politie is dringend op zoek naar een jonge man die op meerdere plekken in onze regio aan meisjes vraagt of hij hun blote voeten mag fotograferen. Dat gebeurde onder andere op donderdag 17 september jl. op de Symfonielaan in Nieuwegein. Hij vroeg het meisje of zij haar ontblote voeten aan hem wilde tonen. Nadat het meisje aan dit ongebruikelijke verzoek had voldaan, fietste de man weg over de Sweelincklaan, mogelijk in de richting van winkelcentrum Cityplaza. Het voorval is strafbaar en valt in de categorie ‘inbreuk op de lichamelijke integriteit’.

De man is in Soesterberg gefilmd door een bewakingscamera toen hij achter een meisje van 7 aanrende.

Onderzoek
Bij de politie zijn meerdere soortgelijke meldingen binnengekomen uit IJsselstein, Nieuwegein, Soesterberg en Gorinchem. In sommige gevallen hebben de meisjes gehoor gegeven aan het verzoek om een foto te maken van hun voeten. De signalementen die de meisjes en getuigen over de man geven, komen op sommige punten overeen. Het zou kunnen dat het in alle gevallen om dezelfde verdachte gaat.

Bewakingsbeelden
De man wordt in eerste instantie onherkenbaar getoond, omdat hij op het bewakingsbeeld geen strafbare feiten pleegt. De politie hoopt dat de man zichzelf komt melden. Als dat niet gebeurt, worden de beelden binnenkort wél herkenbaar uitgezonden, omdat gezien de ernst van deze zaak het heel belangrijk is dat de man gevonden wordt.

Tips
De politie roept de man op om zichzelf te melden. De politie wil ook graag in contact komen met getuigen die kunnen vertellen welk vervoermiddel de man gebruikt. Heeft u informatie of weet u wie deze man is? Geef dat dan door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren