Vluchtelingen uit Oekraïene genieten van vaartocht door Nieuwegein

Afgelopen woensdag 17 – en donderdag 18 augustus jl. hebben ruim 80 Oekraïense vluchtelingen, die tijdelijk in Nieuwegein wonen, genoten van een vaartocht door Vreeswijk. De middag werd georganiseerd door de Museumwerf en het Dorpshuis Fort Vreeswijk. Ruim 40 vrijwilligers maakten dit evenement mogelijk.

Vreeswijk leeft mee met de tijdelijke inwoners uit Oekraïne die in Nieuwegein verblijven, zoals veel inwoners van Nieuwegein in deze zware tijd. Daarom werd voor hen deze leuke afleiding georganiseerd. Na de boottocht konden de nieuwe bewoners van Nieuwegein genieten van een heerlijk diner, wat erg werd gewaaardeerd. Voor de kinderen werden leuke activiteiten georganiseerd zoals knutselen en natuurlijk sjoelen.

Buddynetwerk
Om vluchtelingen zich thuis te laten voelen in Nieuwegein, is er nu een buddynetwerk in oprichting. Ton Holweg (Diaconie Dorpskerk) coördineert het buddynetwerk en vertelt: ‘Zo’n buddynetwerk was er nog niet in Nieuwegein. En, we verwachten wel dat vluchtelingen behoefte hebben aan een buddy. Iemand met wie ze tijd kunnen doorbrengen, leuke dingen kunnen doen. Iemand die bijvoorbeeld een luisterend oor biedt bij een kopje koffe. Of iemand die ze praktisch op weg kan helpen. Bijvoorbeeld samen de bus nemen.’

Een buddy is er voor ontmoeting en gezelligheid. En, het buddynetwerk is er voor alle vluchtelingen in Nieuwegein. Vrijwilligers helpen vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen op weg in Nieuwegein.

Matchen vluchteling en buddy
Welke vluchtelingen graag een buddy willen en welke sociale of praktische vragen zij hebben, dat brengt Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein nu in kaart. Zodra vluchtelingen zich aanmelden, dan koppelt Ton Holweg een vluchteling en buddy aan elkaar. Inmiddels hebben 8 vrijwilligers zich aangemeld. Wilt u ook buddy worden van een vluchteling? Stuur een bericht naar Ton via ahmholweg@hotmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk