Vluchteling ondergebracht in WZC Zuilenstein

De gemeente Nieuwegein wil mensen met een verblijfsvergunning, de zogenaamde statushouders, gaan opvangen in voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan. Op die manier komt er ruimte vrij in de asielzoekerscentra voor vluchtelingen. De eigenaar van het pand, Zorgspectrum, heeft de gemeente laten weten akkoord te gaan met tijdelijke huisvesting in het pand.

De locatie aan de Diepenbrocklaan biedt ruimte voor maximaal 140 personen die in afwachting zijn van een woning in Nieuwegein of ergens anders in de regio. De gemeente bekijkt momenteel wat er aan het pand moet gebeuren om het geschikt te maken voor opvang. Het voormalig woonzorgcentrum staat leeg en de sloop staat gepland voor oktober 2016. Dan zullen alle bewoners dus elders in Nieuwegein of in de regio een woning gevonden moeten hebben.

Het is overigens nog niet zeker of de locatie daadwerkelijk gebruikt zal worden, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet nog reageren op het voorstel van de gemeente. In de tussentijd worden buurtbewoners en ondernemers in de omgeving alvast geïnformeerd. Op dinsdag 6 oktober vinden twee informatiebijeenkomsten plaats voor de direct omwonenden en bewoners van A capella. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in de voormalige kantine van het verzorgingshuis aan de Diepenbrocklaan 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk