Vliegramp Tripoli dit jaar niet op Noorderveld herdacht maar online

De vliegramp in Tripoli waarbij tien jaar geleden onder anderen 70 Nederlanders om het leven kwamen, wordt vandaag vanwege het Coronavirus online herdacht. De Stichting Vliegramp Tripoli heeft nabestaanden gevraagd om persoonlijke items op te sturen die bij het in 2016 opgerichte monument op de begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein worden gelegd.

Ook zullen de namen worden getoond van alle slachtoffers die bij de ramp om het leven zijn gekomen. Nabestaanden kunnen de herdenking vanuit huis volgen en worden opgeroepen om op hetzelfde moment een kaars aan te steken. De gemeente Nieuwegein leeft mee met de nabestaanden. Zij laat op Twitter weten: ‘Onze gedachten zijn bij familie en vrienden. Wij wensen hen veel kracht en sterkte toe.’ 

Op 12 mei 2010 vielen bij een crash tijdens de landing in de Libische hoofdstad na een vlucht uit Johannesburg in totaal 103 slachtoffers. Alleen een destijds 9-jarige Nederlandse jongen overleefde de ramp. “Voor veel nabestaanden is het belangrijk om samen stil te kunnen staan bij de vreselijke gebeurtenis. Met deze onlineherdenking kunnen we toch samen verdriet delen en saamhorigheid ervaren”, aldus Toine van der Sande namens het bestuur van de stichting.

De Stichting Vliegramp Tripoli is op 19 juli 2011 opgericht door nabestaanden van de vliegramp en beheert onder meer een eigen website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk