Vlechtheggen moeten Het Klooster mooier en diverser maken

Onlangs zijn leden van Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN), samen met De GroensteZaak, enthousiast aan de slag gehaan met hegvlechten! Ditmaal op industriegebied Het Klooster.

Oorspronkelijk werden de gevlochten heggen gebruikt om vee binnen de weilanden te houden. Maar langzaam maakten ze plaats voor prikkeldraad. ‘Wat een gemis! Want deze natuurlijke afscheidingen zijn niet alleen mooi om te zien, maar bieden ook leef- en schuilplaatsen voor verschillende dieren en insecten’ aldus de vrijwilligers van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Sinds 2010 komt hegvlechten langzaam terug, vanwege de natuurlijke voordelen. Vogels bouwen er nesten, kleine dieren vinden er bescherming en insecten en vogels halen er voedsel. ‘Met deze traditionele technieken beschermen we niet alleen de natuur, maar bevorderen we ook de diversiteit van planten en dieren. Over een paar maanden ziet het er prachtig uit!’

Over De Groenste Zaak
De GroensteZaak is dé groenexpert voor duurzaam beheer van de openbare ruimte en aanleg in midden en oost Nederland! Ook voor het aanleggen en reconstructueren, Groenonderhoud, Ecologisch beheer, Bescherming Flora & Fauna en Bouwteamsamenwerking.

Over Samen Duurzaam Nieuwegein
Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) is een stichting van vrijwilligers; inwoners van Nieuwegein. SDN wil Nieuwegein duurzamer maken door duurzame initiatieven van Nieuwegeiners en Nieuwegeinse organisaties te ondersteunen. De vrijwilligers werken daarbij waar mogelijk samen met gemeente, bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties, welzijnsorganisaties enz. De nadruk ligt op samen: ‘Veranderen heeft pas zin als we dat met zijn allen doen. Samen kunnen we verschil maken!’ aldus SDN op haar website.

‘We bekijken waar we de inwoners kunnen informeren en adviseren bij klimaatvriendelijke aanpassingen van huis en tuin. Ook realiseren we acties waarbij duurzaam bezig zijn centraal staat. Ons huidige speerpunt is ‘klimaatadaptatie’.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk