Vlag in top voor nieuwe sporthal Batau

In een gezellige sfeer is vanmiddag tegen half drie, op het scholencomplex aan de Heemraadsweide, gevierd dat het hoogste punt van de bouw van de nieuwe sporthal in Batau-noord is bereikt. Wethouder Carla Curvers hees samen met leerlingen van De Veldrakker, Lucas-Batau en de Prinses Christinaschool de vlag in top van een grote mast die daartoe voor de nieuwe sporthal was geplaatst. Dit onder toeziend oog en groot enthousiasme van de andere leerlingen en belangstellenden, waaronder vertegenwoordigers van gemeente, wijknetwerk, politiek, sportraad, provincie, pers en betrokken sportverenigingen.

In haar welkomstwoord gaf Curvers het belang van de nieuwe sporthal aan voor de scholen en de Nieuwegeinse sportverenigingen. Zij refereerde aan de brand in De Baten waarbij de oude sporthal werd verwoest. De leerlingen van de basisscholen moesten daardoor jarenlang tussen Batau-noord en ‘t Veerhuis heen en weer pendelen voor hun wekelijkse gymlessen. Omdat de nieuwe sporthal natuurlijk ook een naam moet hebben werden de betrokken scholen en sportverenigingen al eerder uitgenodigd hierin mee te denken. Volgens Curvers zijn inmiddels uit de vele ideeën drie namen gekozen, die op de website van de gemeente Nieuwegein zijn gepubliceerd. Door middel van stemmen zal de uiteindelijke naam gekozen worden.

Na het officiële gedeelte verzorgde Gerda Kagie, onder een stralend zonnetje, een dansclinic voor de scholieren en ieder ander die mee wilde doen. De opening van de sporthal staat voor aankomende september gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren