Vitras start met eigen klas HBO-V

Vanuit Vitras is gestart met een klas van eigen medewerkers aan de opleiding tot HBO-Verpleegkundige. Hiermee geeft Vitras invulling aan zowel de ontwikkelingen binnen de zorg, de vraag vanuit de zorgverzekeraars als de ontwikkelbehoefte van medewerkers. De totale opleiding duurt ‘slechts’ 2,5 jaar en de medewerkers hopen in 2017 hun allround diploma in ontvangst te nemen.

Gekeken naar de ontwikkelingen in de zorg, waarin steeds meer een beroep wordt gedaan in zo lang mogelijk thuis blijven wonen en waarbij de ‘wijkverpleegkundige weer een belangrijke schakel vormt in de zorg aan huis, meent Vitras dat het opleiden van eigen medewerkers tot allround HBO verpleegkundige een passende keuze is.

De vijver van HBO opgeleide verpleegkundigen is niet groot en thuiszorgorganisatie vissen allemaal in dezelfde plas. Met het opleiden van eigen medewerkers geeft Vitras antwoord op de vraag aan HBO verpleegkundigen en geeft zij tevens ruimte voor ontwikkeling en groei aan medewerkers. ‘Twee vliegen in één klap’ aldus Maartje van Boekholt, HRD Adviseur bij Vitras, ‘aandacht voor groei en ontwikkeling van medewerkers is van groot belang en draagt bij aan betrokkenheid en motivatie en daarmee kwaliteit en professionaliteit.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk