Vitens: ‘Veiligheid en kwaliteit drinkwater gegarandeerd’

Veilig en betrouwbaar drinkwater is erg belangrijk voor een goede hygiëne en voor de volksgezondheid. Gelukkig loopt drinkwater geen gevaar door het Coronavirus. Drinkwater is namelijk zeer goed beschermd tegen virussen. De kans dat het drinkwater besmet raakt met het coronavirus is dan ook nihil.

Vitens is goed voorbereid op dit soort situaties. ‘We nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat er 24/7 voldoende schoon drinkwater beschikbaar is en blijft. Evenals maatregelen om verspreiding van het coronavirus onder medewerkers te voorkomen. Ook weten we wat we moeten doen als het virus tot ziekte leidt onder onze medewerkers. Vitens houdt de ontwikkelingen goed in de gaten en volgt de adviezen van de Rijksoverheid op.’

Extra flessenwater kopen is niet nodig
Tijdens de uitbraak van een griepvirus op wereldwijde schaal (grieppandemie) blijft Vitens 24/7 drinkwater leveren. Gewoon zoals u gewend bent. Het is daarom ook nu niet nodig om extra flessen drinkwater in te kopen.

De afgelopen dagen sloegen mensen massaal extra levensmiddelen in, waaronder flessenwater. Dit is niet nodig. Het extra inkopen van flessenwater is in deze tijd alleen maar extra belastend voor de bevoorrading van de supermarkten.

Drinkwater is onmisbaar. Daarom hebben drinkwaterbedrijven als Vitens een wettelijke plicht zich op dit soort crises voor te bereiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk