Visfilet met appel en kerrie

Een eenvoudig maar smakelijk gerecht met weinig ingrediënten en snel klaar. Voor vier personen neem je gewoon de dubbele hoeveelheden. Voor 2 personen
2 kleine tilapia filets (of 1 grote)
1 (rode) ui
1 appel (bv Elstar)
½ eetlepel kerriepoeder
zout
vloeibare margarine Laat bij gebruik van diepvriesfilet de vis ontdooien en dep de filets droog met een stuk keukenpapier.
Pel de ui en snij deze in maantjes.
Schil de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij in niet te dunne plakjes.
Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut vloeibare margarine.
Voeg het kerriepoeder toe en laat dat even meebakken.
Bak de vis kort aan beide zijden bruin.
Voeg ui en appel toe, schuif deze door de bakboter en zet de pit wat lager. 
Laat de vis met de deksel schuin op de pan in ca 10 minuten gaar worden. Serveer met een groente naar keuze en gebakken aardappelen, krieltjes of ovenfrietjes. Hoofdgerecht met vis
Bereiden ca. 15 minuten Weetje
In Nederland gekweekte Tilapiafilet is een duurzame en verantwoorde vis.
Wil je ook kiezen voor Goede Vis? Vis die duurzaam gekweekt of gevangen is, met zo min mogelijk belasting voor milieu, leefgebied en de soort? Kijk dan op www.goedevis.nl
Op deze website is veel informatie te vinden over betrouwbare keurmerken en onzinclaims, over vistechnieken en kweekmethoden, adressen van supermarkten, restaurants en andere verkooppunten die zich inzetten voor duurzame vis, veelgestelde vragen en een grote hoeveelheid recepten.
Download er de nieuwste Viswijzer. Hierin zijn vissen schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn beoordeeld op duurzaamheid. Door de kleuren groen, oranje en rood is in één oogopslag te zien of de vis die je wilt kopen verantwoord is of niet. Volgende week: Bruine bolus-broodjesDit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk