Vincent van Esch lijsttrekker PvdA Nieuwegein

De leden van de Partij van de Arbeid Nieuwegein hebben Vincent van Esch (32) op woensdagavond unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Afdelingsvoorzitter Casper Langerak laat in een eerste reactie weten: “Wij zijn trots dat Vincent de lijst wil aanvoeren. Hij kent Nieuwegein goed en voelt aan wat er speelt onder inwoners. Vincent is onze beste kandidaat.” De komende periode kunnen geïnteresseerde zich melden voor de overige plaatsten op de kandidatenlijst. In november stellen de leden de gehele lijst en het verkiezingsprogramma vast.

Van Esch in reactie op het besluit van zijn partij: “Het vertrouwen krijgen van de eigen leden is een belangrijke eerste stap. Nu wil ik ook het vertrouwen van de Nieuwegeiners winnen. Dat wil ik bereiken door mét inwoners te spreken, want naar mijn mening wordt in de politiek nog te vaak óver inwoners gesproken.”

Algemene beschouwingen
Het besluit van de leden om Van Esch te benoemen tot lijsttrekker komt een week voor de algemene beschouwingen van de gemeenteraad. In ‘het debat van het jaar’ wordt teruggekeken op 2020 en worden de kaders voor 2022 gesteld.

“De Coronacrisis heeft pijnlijk blootgelegd waar de verschillen zitten. Daar maak ik mij grote zorgen over. Als ik nu bijvoorbeeld zie, dat de beschikbare middelen voor kinderen in armoede zelfs in deze moeilijke tijden niet volledig worden gebruikt, dan kom ik in actie. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van het bestrijden van het virus en de economische gevolgen op de korte termijn. Nu is het tijd om verder te kijken en ervoor te zorgen dat inwoners die door de crisis het hardst worden getroffen, kunnen rekenen op een sterke overheid“ aldus Van Esch.

Fractievoorzitter
Vincent van Esch is sinds 2018 raadslid en in januari 2021 is hij door zijn fractie benoemd tot fractievoorzitter.

Vincent van Esch Foto: Fototeam K en M

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren