Vijf studenten metaalopleidingen naar vakwedstrijden Skills Heroes

Het Tech College in Nieuwegein en partner OBM (Opleidings Bedrijf Metaal) hebben dit jaar maar liefst vijf studenten klaargestoomd voor deelname aan diverse kwalificatiewedstrijden Skills Heroes in verschillende categorieën metaaltechniek.

Kwalificatiewedstrijden Lassen
Op vrijdag 10 februari komen Patrick de Hoop en Mitch Bruns in actie tijdens de kwalificatiewedstrijd Lassen. Deze wordt georganiseerd op het Summa College in Den Bosch. Patrick volgt de opleiding Allround plaatwerker, is werkzaam bij GPI Roestvast en strijdt voor een plek in de finale TIG lassen. Mitch volgt de opleiding Allround constructiewerker en toont zijn skills op het gebied van MIG lassen. Hij werkt naast zijn opleiding bij Qumey B.V.

Wedstrijden Draaien en Frezen
Sjoerd de Witte volgt de opleiding Allround Verspaner, werk bij ABD-techniek en neemt op 9 of 10 maart deel aan de wedstrijd CNC Frezen. Zijn studiegenoot Sven Niehaus, die de opleiding Research Instrumentmaker volgt, is een van de concurrenten. Sven werkt bij Machinefabriek Goedhals B.V. Student Frank Hoogenboom, eveneens van de opleiding Research Instrumentmaker, komt op 7 of 8 maart uit in de categorie CNC Draaien. Hij is naast zijn opleiding werkzaam bij Elmar Metaalbewerking. Er zijn geen kwalificatiewedstrijden voor het onderdeel CNC. Na diverse trainingsdagen staan de studenten direct in de landelijke finale.

Wedstrijdelement haalt het beste uit de student
Docent Harry Post begeleidt de studenten van de metaalopleidingen bij hun deelname aan Skills Heroes. “Alle studenten volgen een bbl-opleiding en zijn daarnaast vier dagen per week werkzaam bij een metaalbedrijf. Ook deze ondersteunen de deelname van hun medewerkers van harte. Net als wij, vinden zij het belangrijk dat onze studenten de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Door mee te doen aan wedstrijden worden ze net een stukje meer uitgedaagd. Op de trainingsavonden op school moet ik de machine echt uitzetten anders wordt het nachtwerk.”

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

World Skills
Alle studenten strijden in hun eigen kwalificatiewedstrijd voor een plek in de Nationale finale. Scoren zij daar opnieuw hoge ogen, dan maken zij kans om Nederland te vertegenwoordigen op de WorldSkills. De 44e World Skills worden in oktober 2017 georganiseerd in Abu Dhabi.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk