Viering 4 en 5 mei opnieuw met vol programma

Ook dit jaar zorgen de stichting comité 4 mei Nieuwegein en de stichting 5 mei Nieuwegein weer voor een vol programma rond de viering van 4 en 5 mei. Ondanks dat de activiteiten wat bescheidener van opzet zijn, is er in Nieuwegein toch weer van alles te doen. Er zijn diverse activiteiten rond de dodenherdenking op 4 mei. Ook zijn er verschillende dingen te doen op 5 mei. In de komende weken stellen wij u op de hoogte van de details van de verschillende programmaonderdelen.

Zo is er op vrijdag 4 mei een samenkomst in de Nicolaaskerk met o.a. optreden van Jaft (aanvang 19.00 uur). Een Herdenking van de gevallen bij het oorlogsmonument aan de aan de Nedereindseweg (aanvang 20.00 uur)

Zaterdag 5 mei zal de Bevrijdingsvlam opgehaald worden uit Wageningen door estafettelopers van atletiekvereniging Atverni uit Nieuwegein. ‘Lopend Vuurtje.’ Bevrijdingsloop door heel Nieuwegein met vertegenwoordigers van alle sportverenigingen uit Nieuwegein. Iedereen die wil. Kan zich bij deze in totaal 13 kilometer lange loop aansluiten. Vanaf de finish op het Merweplein gaat de vlam -geëscorteerd door veteranen- op weg naar het Stadshuis. Daar ontsteekt burgemeester Frans Backhuijs het bevrijdingsvuur. Aansluitend aan dit plechtige moment is de derde veteranenlezing, die dit jaar wordt uitgesproken door Manon Andres van de Defensieacademie. Het thema van de lezing is dit jaar ‘Het Thuisfront.’ Kijk hier voor het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren