Vier inwoners uit Nieuwegein krijgen mogelijk landelijk stadionverbod

De burgemeester van Utrecht heeft afgelopen woensdag 26 juli jl. een gebiedsverbod opgelegd aan de 34 supporters van FC Utrecht die die middag op Lepelenburg in Utrecht zijn aangehouden voor de verstoring van de openbare orde. Onder de 34 supporters bevonden zich 4 inwoners uit Nieuwegein.

Het gebiedsverbod gold voor de binnenstad en stationsgebied/Jaarbeursterrein, de omgeving van stadion Galgenwaard en de omgeving van café Ons Honk in Utrecht. Het gebiedsverbod is vrijdagmorgen om 08.00 uur opgeheven.

Aan de vier inwoners uit Nieuwegein en 28 andere verdachten is door politie een bekeuring uitgereikt voor het verstoren van de openbare orde. De feiten waarvoor deze 32 van de 34 verdachten zijn vastgehouden boden geen mogelijkheid om de in verzekeringstelling te verlengen. Deze verdachten werden donderdagmiddag 27 juli jl. op vrije voeten gesteld. De andere twee verdachten laat het OM vastzitten op verdenking van een misdrijf, zij komen uit Utrecht.

De politie zal de namen van de verdachten doorgeven aan de KNVB met het voorstel voor het opleggen van een landelijk stadionverbod. De supporters van FC Utrecht hadden geïmproviseerde wapens bij zich. Dankzij optreden van de politie is verdere verstoring van de openbare orde voorkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren