Vier gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles voor schoonspringers Aquarijn op NK

In het Nieuwe Amerenabad te Amersfoort werden afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen georganiseerd. Van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein hadden zich 10 springers geplaatst voor het finale-weekend.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er bij de meisjes een bronzen medaille voor Csilla van Os. Op de 1 meter was er een fantastische gouden medaille voor haar.

In de C-groep (12/13 jarigen) had Aquarijn maar liefst vier springers. Bij de meisjes wist Nica Rakké zowel op de 1 meter als op de 3 meter een mooie 5deplaats te behalen. Voor Iris de Heer was er een bronzen medaille op de 1 en de 3 meter. Bij de jongens was er zilver voor Daan Willemen op de 1 en 3 meter. Hij sprong twee sterke wedstrijden. Matthew Hibbert won de gouden medaille op de 1 en de 3 meter.  Op zijn 12de is Matthew al 6-voudig Nederlands Kampioen. Een prachtige prestatie.

In de B-groep (14/15 jarigen) sprong Esther Poort een constante wedstrijd op de 1 meter en dat leverde haar een 7deplaats op.

In de A-groep (16/17-18 jarigen) knokte Raziye Rouhbaghs zich na een lange blessure terug en dat zag ze beloond met een gouden medaille op de 1 meter. Bij de jongens is er hevige concurrentie. Manuel maakt zijn debuut in deze groep en deed dat met een 7de plaats op de 1 meter. Op de 3 meter had hij een geweldige dag. Met een nieuw PR wist hij 4dete worden. Owen Johnston haalde de 4de plaats op de 1 meter en wist 6de te worden op de 3 meter.

Bij de senioren was er een 4de plaats voor Kirsten Veltman op de 3 meter. Op de 1 meter deed ze er nog een stapje bovenop, met een bronzen medaille. Samen met Owen sprong Kirsten zich bij het mixed synchroon op de 3 meter naar een bronzen medaille.

Met 4 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles kan de afdeling schoonspringen van Aquarijn zeer tevreden zijn. In het clubklassement ging de 1ste plaats naar Joop Stotijn uit Den Haag. PSV Eindhoven werd 2deen de Dolfijn werd 3de.  Deze drie clubs hebben een zwembad met een meerdere wedstrijdplanken en een toren. Als club met een kleine accommodatie (slechts 1 wedstrijdplank) werd Aquarijn verdienstelijk 4de.

Op de foto v.l.n.r.: Daan Willemen, Matthew Hibbert en Iris de Heer